21 Ağustos 2013 Çarşamba

Tagged Under: , , ,

sesli chat ses ayarları

By: eZiyeT67 On: 05:51
  • paylaş
  • Sesli Sitelerde sohbet odalarında mikrofon ile kaliteli bir şekilde mikrofonda konuşmak ve müzik dinletebilmek için aşagıdaki ayarları yapmanız yeterlidir..



    Selam eregli67.com kullanıcılarımız.Son konularımızda sizlerin sesli sohbet sitelerinde genel olarak sorun yaşadıgınız ve yardım istediginiz konulara deginmek istedik.Bir önceki haberimizde kamera acma sorununuzu giderebilmeye calıştık.Bugünkü konumuz sizlerin sesli sohbet sitelerinde en cok ihtiyacınız olan sey olan mikrofon ayarlarında yardım etmeye calışalım.Öncelikle bu yazdıgımız konumuzu sizlere özel birebir kendi bilgisayarımızda deneyerek yazdık.Bu konumuzu dikkatlice okudugunuzda mikrofon ve ses sorununuz tamamen bitmiş olcaktır.Bilgisayarımdan ses gelmiyor diyorsanız;İlk olarak denetleyebileceğiniz birkaç basit şey vardır:

    • Bilgisayarınızın ses kartı olduğundan emin olun.Eger ses kartınız yoksa bilgisayarınızdan ses gelmez
    Bu adımları uygulayabilmeniz için yönetici olarak oturum açmanız gerekir.
     1.  Başlat düğmesi , Denetim Masası, Sistem ve Bakım ve ardından Aygıt Yöneticisi'ni tıklatarak Aygıt Yöneticisi'ni açın,Sesve vide kısmına tıklayınız.Listede bir ses kartı görünüyorsa, bilgisayarınızda ses kartı var demektir. Listede ses kartı yoksa ses kartı alıp tanıtmanız gerekmektedir.
    2.  Ses kartı adının yanında sarı renkli bir soru işareti varsa, bir sorun olabilir. Ses kartı adını sağ tıklatın ve sonra Özellikler'i tıklatın o kısımdan da o sorunu giderebilmeniz icin yardım butonu cıkacaktır.Birde seslidunya.com sitemizde bazı kullanıcılarımız sesin cızırtılı geldigini anlaşılmaz oldugunu söylüyorlar işte bu sorunuzada kısa bir acıklama yaptım.
        Hoparlörlerimden gelen ses cızırtılı veya bozuksa;Hoparlörlerinizin bilgisayarınıza doğru şekilde bağlandığından emin olun.
    Hoparlörlerinizde, bilgisayarınıza takılı kabloyu bulun. Hoparlör kablosunun hoparlörlere ve bilgisayardaki doğru girişe takılı olduğundan emin olun. Örneğin kablo 1/8 inçlik bir kabloysa, bilgisayarın arkasında bu kablo için yuvarlak bir giriş olması gerekir. USB kablosuysa, bilgisayarınızdaki herhangi bir USB bağlantı noktasına takılabilir. 
    Bu adımlarla sorunu çözemezseniz, bilgisayarınız ve hoparlörlerinizle gelen bilgilere bakın veya üreticinin Web sitesine gidin.